Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@08:54:28 GMT

با چه روش‌هایی واریس را درمان کنیم؟

تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۸۹۵۳۳۶

با چه روش‌هایی واریس را درمان کنیم؟

رفع علائم

در صورت ایجاد درد و ناراحتی این ورید‌ها درمان می‌شوند.

درمان عوارض واریس پا

از جمله این عوارض می‌توان به تغییر رنگ پوست، تورم و زخم پا اشاره کرد.

درمان با اهداف زیبایی

این نوع درمان بیش از آنکه جنبه درمانی داشته باشد با اهداف زیبایی انجام می‌شود. افراد جهت انجام این فرایند اغلب باید به مراکز درمانی خصوصی مراجعه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



روش‌های درمان واریس پا

در صورت نیاز به درمان، در مرحله اول متخصص واریس تا ۶ ماه خود مراقبتی در خانه را به بیمار پیشنهاد می‌کند. این خود مراقبتی می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

استفاده از جوراب واریس

جهت تعیین مناسب بودن این جوراب‌ها ابتدا گردش خون بیمار بررسی می‌شود. جوراب‌های فشاری برای همه افراد مناسب نیستند. بیمار باید قبل از استفاده از این جوراب‌ها جهت بررسی گردش خون خود آزمایش مخصوصی به نام سونوگرافی داپلر انجام دهد. جوراب‌های فشاری به گونه‌ای طراحی شده اند که جهت بهبود گردش خون به طور یکنواخت بر پای بیمار فشار وارد می‌کنند. اغلب تنگ‌ترین بخش این جوراب‌ها در ناحیه مچ پا بوده و با رفتن به سمت بالا به تدریج گشاد‌تر می‌شوند.

این وضعیت سبب می‌شود تا جریان خون به سمت بالا و قلب جریان یابد. جوراب‌های فشاری می‌توانند به کاهش درد، ناراحتی و تورمی کمک کنند که ورید‌های واریسی در پا ایجاد کرده اند. با این حال، مفید بودن جوراب‌های فشاری در پیشگیری از بدتر شدن این ورید‌ها یا پیشگیری از بروز ورید‌های واریسی جدید مشخص نیست.

سازمان ملی سلامت و مراقبت بیان دارد که جوراب‌های فشاری تنها در صورتی باید به عنوان درمان بلند مدت استفاده شوند که تمامی درمان‌های دیگر جوابگو نباشند. درصورتی که زنان باردار به ورید‌های واریسی مبتلا باشند امکان دارد استفاده از جوراب‌های فشاری به آن‌ها پیشنهاد شود. جوراب‌های فشاری در اندازه‌ها و فشار‌های متفاوت در دسترس هستند. معمولا برای اغلب افراد مبتلا جوراب‌های فشاری نوع ۱ (فشار کم) یا ۲ (فشار متوسط) تجویز می‌شود.

ورزش برای درمان واریس

اجتناب از ایستادن برای مدت طولانی

بالا بردن ناحیه مبتلا در هنگام استراحت

در صورتی که ورید‌های واریسی نیازمند درمان بیشتر بوده یا سبب بروز عوارض شوند فرد به درمان بیشتر نیاز خواهد داشت. نوع فرایند درمانی به وضعیت عمومی سلامت فرد، اندازه، موقعیت و شدت ابتلای ورید‌ها بستگی خواهد داشت. پزشک متخصص عروق می‌تواند بهترین نوع درمان را برای بیماران تعیین کند.


ابلیشن اندوترمال

ابلیشن اندوترمال معمولا یکی از اولین درمان‌هایی است که به بیماران توصیه می‌شود. در این فرایند با استفاده از لیزر یا امواج رادیویی ورید‌های مبتلا از بین می‌روند.

درمان واریس پا با لیزر

در روش درمان واریس پا با لیزر با استفاده از انرژی امواج رادیویی به دیواره ورید‌های واریسی حرارت داده می‌شود. در ابتدا، پزشک یک برش در بالا یا پایین زانو ایجاد کرده تا بتواند به ورید‌ها دسترسی یابد. سپس یک لوله باریک به نام کاتتر به کمک تصویر برداری فراصوت به درون ورید هدایت می‌شود. پروب (ابزار مخصوص) به درون کاتتر وارد شده تا انرژی امواج رادیویی را آزاد کند. این انرژی دیواره ورید را حرارت داده، آن را تخریب کرده و ورید را مسدود می‌کند. پس از مسدود شدن ورید مبتلا جریان خون به صورت طبیعی به یکی از ورید‌های سالم دیگر هدایت می‌شود. ابلیشن با امواج رادیویی تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام می‌شود. امکان دارد این فرایند سبب ایجاد عوارضی شود که از جمله آن‌ها می‌توان به سوزن سوزن شدن اشاره کرد. ممکن است تا یک هفته پس از این فرایند به پوشیدن جوراب‌های فشاری نیاز باشد.

جراحی واریس پا

جراحی تا مدت‌ها تنها گزینه درمانی برای افرادی بود که از ورید‌های واریسی رنج می‌بردند. در فرایند‌های جراحی جهت یافتن و مسدود کردن ورید‌های واریسی یک برش کوچک ایجاد می‌شود. سپس ورید‌های واریسی نزدیک به سطح پوست خارج می‌شوند. احتمال بروز مجدد ورید‌های واریسی ظرف ۵ سال پس از جراحی ۵۰ درصد می‌باشد. لازم به ذکر است که جراحی ورید‌های واریسی با خطر ابتلا به درد، خونریزی، ایجاد جای زخم، عفونت و ترومبوز ورید‌های عمقی همراه می‌باشد.


اسکلروتراپی

اسکلروتراپی شامل تزریق ماده اسکلروز (تخریب) کننده به درون ورید می‌شود. در حالی که این روش برای رفع ورید‌های عنکبوتی بسیار موثر است، اما در از بین بردن ورید‌های واریسی نسبت به ابلیشن درون وریدی تاثیر گذاری کمتری دارد. ورید‌های عنکبوتی نوع کوچک تری از ورید‌های واریسی هستند.

ابلیشن درون وریدی: در این روش یک کاتتر (لوله باریک) به درون ورید واریسی هدایت می‌شود. سپس به وسیله لیزر یا امواج رادیویی به دیواره ورید حرارت داده تا این ورید تخریب و مسدود شود. میزان موفقیت درمان‌های درون وریدی ۸۴ تا ۹۴ درصد است.

میکروفلبکتومی

در این روش پزشک یک برش کوچک بر سطح ورید واریسی ایجاد کرده و به وسیله ابزار‌های مخصوص ورید را خارج می‌کند. این روش اغلب همزمان با ابلیشن درون وریدی انجام می‌شود.

فلبکتومی ترانس ایلومیناسیون

فلبکتومی ترانس ایلومیناسیون یک فرایند درمانی نسبتا جدید بوده که تردید‌هایی درباره تاثیرگذاری و ایمنی آن وجود دارد.

سازمان ملی سلامت و مراقبت انجام این روش را به عنوان بخشی از برنامه درمانی معمول برای ورید‌های واریسی توصیه نمی‌کند. با این حال، در صورت تایید پزشک بر تاثیر گذاری آن و همچنین بیان مزایا و خطرات فرایند برای بیمار می‌توان این درمان را انجام داد. در این فرایند یک یا دو برش کوچک بر روی پا ایجاد می‌شود. جراح یک ابزار مخصوص را به زیر پوست فرستاده تا بتواند ورید‌های مبتلا را شناسایی کند. سپس، ورید‌های واریسی بریده شده و به وسیله دستگاه مکش از زیر پوست به بیرون کشیده می‌شوند. فلبکتومی ترانس ایلومیناسیون می‌تواند تحت بیهوشی عمومی یا بی حسی موضعی انجام شود. امکان دارد افراد پس از انجام این فرایند مقداری کبودی یا خونریزی را تجربه کنند.



منبع: بهداشت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: واریس درمان واریس جراحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۹۵۳۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بدن درد می‌گیریم؟

آفتاب‌‌نیوز :

با این حال زمانی که در سرتاسر بدنتان درد احساس می‌کنید، به احتمال زیاد این وضعیت ناشی از عفونت، بیماری یا دارویی است که مصرف کرده‌اید.

در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند مورد از دلایل بدن درد می‌پردازیم:

* مشکل جریان خون

اگر در بازوها، پا‌ها یا هر دو درد دارید، عضلات شما ممکن است خون کافی دریافت نکنند. در ابتدا، ممکن است فقط زمانی که ورزش می‌کنید متوجه آن شوید، اما به مرور زمان ممکن است هنگام نشستن یا راه رفتن آن را احساس کنید. این معمولاً ناشی از وضعیتی به نام تصلب شرایین است و زمانی رخ می‌دهد که در لوله‌هایی که خون را به ماهیچه‌های شما می‌رسانند، انسداد ایجاد می‌شود.

* کم کاری تیروئید

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که غده تیروئید شما به اندازه کافی برخی از هورمون‌های کلیدی را تولید نمی‌کند. این وضعیت می‌تواند باعث درد عضلات و مفاصل و همچنین تورم و حساسیت شود. همچنین این وضعیت می‌تواند شما را خسته کند و منجر به مشکلات حافظه، نازک شدن مو، خشکی پوست، کلسترول بالا، کند شدن ضربان قلب و مشکلات دیگر شود. پزشک شما می‌تواند یک آزمایش خون ساده انجام دهد تا متوجه شود آیا کم کاری تیروئید دارید یا خیر. دارو‌ها می‌توانند به جایگزینیِ هورمون‌های از دست رفته کمک کنند.

* آنفلوآنزا یا سایر عفونت‌ها

هنگامی که ویروس آنفلوآنزا وارد بدن می‌شود، تب و احتقان را به همراه می‌آورد و می‌تواند باعث درد ماهیچه‌های شما به خصوص در پشت، پا‌ها و بازو‌ها شود. معمولاً در عرض یک هفته یا بیشتر به خودی خود بهبود می‌یابد، اما اگر بهبود نیافت با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر مشکلات سلامتی دیگری دارید و آنفلوآنزا می‌گیرید یا سرفه‌ای دارید که از بین نمی‌رود، باید این شرایط را نیز بررسی کنید. سایر عفونت‌ها از جمله کووید۱۹ و اچ آی وی نیز می‌توانند باعث درد‌های عضلانی شما شوند.

* دارو‌ها

دارو‌هایی به نام استاتین‌ها برای کنترل کلسترول بالا استفاده می‌شود و حدود ۳۰ درصد از افرادی که این دارو‌ها را مصرف می‌کنند می‌گویند درد عضلانی دارند. اگر این اتفاق برای شما افتاده است، با پزشک خود صحبت کنید. آن‌ها ممکن است بتوانند داروی متفاوتی به شما بدهند.

* لوپوس

این یک نوع بیماری خودایمنی است و باعث می‌شود سیستم ایمنی که به طور معمول به محافظت از بدن کمک می‌کند، به بافت‌ها و اندام‌ها حمله کند. زمانی که لوپوس مفاصل یا ماهیچه‌های شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد، می‌تواند آن‌ها را سفت کند و حرکت آن‌ها باعث درد شود. هیچ درمانی وجود ندارد، اما دارو‌ها و ورزش‌های خاص می‌توانند به کنترل علائم کمک کنند. با پزشک خود در مورد اینکه چه چیزی برای شما بهتر است، صحبت کنید.

* روماتیسم مفصلی

این نیز یک بیماری خودایمنی است - عمدتاً مفاصل را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منجر به از دست دادن استخوان شود. این شرایط می‌تواند باعث درد و التهاب در سراسر بدن شود و مفاصل شما ممکن است به شکل‌های عجیب و غریب متورم شوند. دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به کاهش علائم کمک کند، اما هیچ درمانی وجود ندارد. در برخی موارد ممکن است برای ترمیم مفاصل آسیب دیده به جراحی نیاز داشته باشید.

* درماتومیوزیت

این بیماری خودایمنی عضلات و مفاصل را دردناک می‌کند و باعث ایجاد بثورات دردناک، خارش دار، قرمز یا بنفش روی پلک‌های شما می‌شود. همچنین روی بند انگشتان، آرنج‌ها، زانو‌ها و انگشتان پا لکه‌هایی ایجاد می‌کند، می‌تواند پوست شما را خشک کند، مو‌های شما را نازک کند و باعث تورم و تحریک پوست اطراف ناخن‌های دست شود. ممکن است بر اثر عفونت، دارو‌ها یا سرطان ایجاد شود. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما پزشک می‌تواند به شما در مدیریت علائم با دارو‌ها و فیزیوتراپی کمک کند.

* فیبرومیالژیا

این وضعیت می‌تواند باعث درد در مفاصل و ماهیچه‌ها و همچنین مشکلاتی در خواب، خلق و خو و حافظه شود. دانشمندان فکر می‌کنند زمانی اتفاق می‌افتد که مغز سیگنال‌های درد معمولی و خفیف را دریافت و به اشتباه آن‌ها را تشدید کند. ممکن است بر اثر بیماری، جراحی یا استرس شدید روانی ایجاد شود. دارو می‌تواند علائم را کاهش دهد و ورزش و تکنیک‌های آرام سازی مانند یوگا نیز ممکن است سودمند باشد.

* آرتریت پسوریاتیک

این وضعیت ترکیبی از التهاب مفصل و یک اختلال پوستی است. مفاصل دست ها، انگشتان، پاها، زانو‌ها و جا‌های دیگر ممکن است احساس سفتی داشته باشند. درد ممکن است فقط در یک طرف بدن ظاهر شود یا در هر دو طرف متقارن باشد. آرتریت پسوریاتیک ممکن است دامنه حرکتی شما را محدود کند و صبح‌ها شما را خسته کند.

* پلی میوزیت

این عارضه زمانی اتفاق می‌افتد که چیزی – احتمالاً یک ویروس یا مشکلی در سیستم ایمنی شما – باعث التهاب ماهیچه‌های سراسر بدن به ویژه در شکم، شانه‌ها، بالای بازو‌ها و قلب شود. با گذشت زمان، ماهیچه‌های شما شروع به شکستن می‌کنند و ممکن است قورت دادن یا نفس کشیدن سخت باشد. پزشک ممکن است دارو‌هایی را برای کاهش التهاب یا آرام کردن سیستم ایمنی بدن و فیزیوتراپی را برای کمک به بازیابی قدرت عضلانی پیشنهاد کند.

* سندرم خستگی مزمن

علامت اصلی این وضعیت خستگی شدید است که با هیچ چیز دیگری قابل توضیح نیست. ممکن است با ورزش یا فشار روانی بدتر شود، اما استراحت آن را بهتر نمی‌کند. همچنین ممکن است درد عضلانی، مشکلات حافظه، گلودرد، درد مفاصل و سردرد داشته باشید و نتوانید خوب بخوابید. هیچ درمانی برای این بیماری وجود ندارد، اما دارو و فیزیوتراپی می‌تواند به مدیریت علائم شما کمک کند.

* تب منقوط کوه‌های راکی

باکتری به نام R. rickettsii باعث آن می‌شود و نیش کنه معمولاً نحوه ابتلا به آن است. بیشتر علائم آنفلوآنزا مانند تب، لرز، سردرد، حالت تهوع، بی خوابی و درد‌های عضلانی را دارد. بثوراتی که خارش ندارند پس از چند روز می‌توانند روی مچ دست و مچ پا ظاهر شوند و سپس پخش شوند. آنتی بیوتیک‌ها آن را درمان می‌کنند و هر چه زودتر آن‌ها را مصرف کنید بهتر است. اگر درمان نشود، می‌تواند منجر به التهاب در ریه‌ها، قلب و مغز و سپس نارسایی کلیه شود.

* بیماری لایم

باکتری‌های ناشی از نیش کنه نیز باعث این بیماری می‌شوند. این بیماری می‌تواند باعث تب، لرز، خستگی، بدن درد و سردرد شود. لایم همچنین می‌تواند منجر به ایجاد بثورات نیز شود. بیماری لایم با آنتی بیوتیک درمان می‌شود، اما برخی از افراد پس از اتمام دارو همچنان درد و خستگی دارند.

* اسپوندیلیت آنکیلوزان

این یک نوع آرتریت مزمن است که ستون فقرات و گاهی اوقات سینه، زانو و ... را نیز ملتهب می‌کند. این بیماری باعث درد و سفتی عضلات به خصوص در صبح می‌شود. موارد جدی می‌تواند منجر به از دست دادن حرکت در پشت و کمر شود، زیرا استخوان‌های ستون فقرات در کنار هم رشد می‌کنند. همچنین ممکن است بر گردن تأثیر بگذارد. در صورت مشاهده علایم با پزشک خود صحبت کنید، زیرا درمان اولیه می‌تواند به مدیریت این بیماری کمک کند.

* پلیمیالژیا روماتیکا

این عارضه به سرعت باعث درد و سفتی در شانه‌ها، گردن، بازو‌ها یا ران‌ها می‌شود که می‌تواند در صبح بدتر شود. همچنین ممکن است تب، خستگی، کاهش وزن، افسردگی و بی اشتهایی داشته باشید. پزشکان فکر می‌کنند ژن‌های خاصی می‌توانند احتمال ابتلا به این عارضه را افزایش دهند. چیزی در محیط، مانند ویروس نیز ممکن است نقش داشته باشد. استروئید‌ها می‌توانند درد و التهاب را کاهش دهند و علائم شما ممکن است از بین بروند، اما این وضعیت می‌تواند عود کند.

علاوه بر مواردی که در بالا عنوان شد، دکتر «پراساد کاسبکار»، یک متخصص در این باره می‌گوید: انواع خاصی از بدن درد می‌تواند با سرطان مرتبط باشد و باید بسیار آگاه بود که این نوع از درد‌ها ممکن است جدی‌تر باشد. به طور کلی، بدن‌درد مرتبط با سرطان دارای دو یا سه ویژگی است.

دکتر کاسبکار انواع درد‌های بدن که می‌تواند نشان دهنده رشد سلول‌های سرطانی باشد را اینگونه فهرست می‌کند:

* دردی که با قطع دارو عود می‌کند

چنین دردی معمولاً طولانی مدت است و فقط با دارو‌ها یا درمان‌های خاص برای درد تسکین می‌یابد. با قطع دارو ممکن است درد عود کند.

* دردی که با علایم نگران‌کننده همراه است

درد ممکن است با علایم خاص دیگری مانند کاهش وزن، کاهش اشتها، سرفه، خلط خونی، خون در ادرار و بسیاری از علایم دیگر همراه باشد.

* درد در قسمت‌های خاصی از بدن بدون بیماری زمینه‌ای

ویژگی کلیدی سوم و بسیار مهم این است که این گونه از بدن‌درد‌های مرتبط با سرطان معمولاً به طور خاص در نواحی مانند کمر یا بالای شکم نزدیک کبد یا در قسمت‌های خاصی از بدن مانند استخوان قرار دارند. همچنین هیچ عامل مستعد کننده یا سابقه‌ای از تروما یا بیماری وجود ندارد. این نوع بدن درد‌ها در صورت مداوم بودن باید به طور کامل بررسی شوند.

دکتر کاسبکار می‌گوید: اگر درد مداوم در کل بدن یا به‌طور خاص در ناحیه‌ای از بدن‌تان احساس می‌کنید، باید به جای مصرف دارو‌های مُسکن برای برطرف کردن موقتی آن، با مراجعه به پزشک متخصص، علت اصلی درد را شناسایی و روند درمان را آغاز کنید.

مطالعات نشان می‌دهد که سلامت عاطفی فرد می‌تواند بر تجربه درد تأثیر بگذارد. درک علت درد و یادگیری روش‌های موثر برای مقابله با آن می‌تواند کیفیت زندگی شما را بهبود بخشد.

استراتژی‌های کلیدی مدیریت درد عبارتند از:

- دارو‌های ضد درد

- درمان‌های فیزیکی (مانند ماساژ، آب درمانی و ورزش)

- درمان‌های روان‌شناختی (مانند درمان شناختی رفتاری، تکنیک‌های آرام‌سازی و مدیتیشن)

- تکنیک‌های ذهن و بدن (مانند طب سوزنی)

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • خواص معجزه آسای کشمش
  • ثبت‌نام و رسیدگی به تقاضای سرمایه‌گذاران در طرح‌های پایداری تأمین گاز طبیعی آغاز شد
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • خبر مهم شورای نگهبان برای کاندیداهای دور دوم انتخابات
  • فرایند الحاق زمین به محدوده ۲۰ روستای دشتستان انجام شد
  • روش عجیب درمان ریزش مو (فیلم)
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • تسهیل فرایند صدور مجوز تشکل‌های قرآنی مردمی
  • تشریح فرایند صدور پروانه ساختمان ۱۱ طبقه بلوار بوعلی قم
  • شطرنج ماهرانه تهران در فرایند دیپلماتیک جنگ غزه