Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد حسنی، اختلال کارکرد دریچه‌های سیاهرگی را دلیل بروز بیماری واریس عنوان کرد و جنس، ارث، چاقی، نشستن و ایستادن به مدت طولانی و ورزش‌های سنگین را از فاکتورهای خطر آن برشمرد و افزود: با افزایش سن رگ‌ها کشش اولیه خود را از دست داده و دریچه‌های سیاهرگی ممکن است ضعیف شوند. این امر باعث بازگشت خونی می‌شود که از اندام‌ها به سمت قلب در حرکت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع باعث خونریزی، فشار خون و تجمع خون در رگ‌های فرد شده و منجر به ابتلای وی به واریس شود.

این فوق تخصص جراحی عروق خاطرنشان کرد: رگ‌های واریسی معمولاً در پاها ایجاد می‌شوند و می‌توانند بزرگ، متورم، پیچ خورده، ناصاف و برآمده باشند.

حسنی با اشاره به مراحل اولیه واریس گفت: گاهی اوقات تکه‌های مویرگی در پاها تشکیل می‌شوند که به رگ‌های عنکبوتی معروف هستند و نشان دهنده مراحل اولیه واریس هستند.

به گفته وی، با توجه به اینکه هر نوع وریدی می‌تواند واریسی شود، ممکن است اندام فوقانی نیز ممکن است درگیر واریس شوند. اما به علت بیشتر بودن وریدهای اندام تحتانی معمولاً شاهد واریس پاها هستیم زیرا فعالیت‌هایی نظیر ایستادن یا راه رفتن زیاد می‌تواند فشار زیادی به سیاهرگ‌های پایین پا وارد کند.

استادیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عدم کارکرد درست دریچه‌های کوچک درون سیاهرگ‌ها را منجر به ایجاد بیماری واریسی عنوان کرد و از عوامل اصلی بروز واریس به فاکتورهایی نظیر جنس، ارث، چاقی، نشستن و ایستادن به مدت طولانی و ورزش‌های سنگین اشاره کرد.

وی عدم درمان وریدهای واریسی را منجر به بروز عوارضی برشمرد و گفت: واریس به دلیل تجمع خون در اندام باعث خستگی اندام می‌شود و یک سری مشکلات را برای بیمار در طولانی مدت در پی دارد. وریدهای سطحی که خون درونشان تجمع کرده مثل حوضچه‌هایی مستعد انواع تروما هستند و در صورت ضربه خون در آنها لخته شده و دردهای موضعی شدیدی ایجاد می‌کند.

این فوق تخصص جراحی عروق افزود: این لخته خون می‌تواند رشد و پیشرفت کرده و قسمت‌های بالای اندام را فرا گیرد. اگر این لخته به وریدهای عمقی برسد خطر آمبولی ریه بیمار را تهدید می‌کند یعنی لخته جدا شده و به سمت قلب و ریه بیمار حرکت کند که بسیار خطرناک است و جان بیمار را تهدید می‌کند.

وی به بیماران توصیه کرد: افرادی که دچار واریس‌های خیلی بزرگ هستند باید درمان خود را پیگیری کنند. البته واریسی که علامت نداشته باشد نیاز به درمان ندارد اما حتماً افراد مبتلا باید به جراح عروق مراجعه کنند تا شرایط آنها مورد بررسی قرار گیرد و توصیه‌ها و درمان مناسب به آنان تجویز شود.

حسنی از علائم و نشانه‌های ابتلاء به واریس به وجود رگ‌های پیچ خورده و برجسته که به شکل طناب پیچیده‌ای روی پا ظاهر می‌شود، احساس ضعف و یا سنگینی در پاها، سوزش، گرفتگی عضلات و تورم در بخش پایین پاها، دردی که پس از نشستن یا ایستادن طولانی مدت، افزایش می‌یابد اشاره کرد.

وی، خارش در اطراف یک یا چند رگ، خونریزی از رگ‌های واریسی، زخم دردناک در ورید با تغییر رنگ پوست به صورت قرمز رنگ و بی قراری پا را از دیگر علائم ابتلاء به واریس در بیمار برشمرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، به روش‌های درمانی این بیماری اشاره کرد و افزود: پس از تشخیص واریس به فرد توصیه می‌شود که وزنش را کاهش داده و از انجام کارهای سنگین و مصرف دخانیات پرهیز کند.

به گفته وی، ابتدا برای بیمار جوراب واریس توصیه می‌شود که قبل از پوشیدن جوراب واریس فرد باید پاهای خود را مدتی بالا نگه دارد تا خون باقی مانده در اندام تحتانی وی تخلیه شود. در این صورت وقتی بیمار جوراب می پوشد احساس دردش کاهش می‌یابد اما در صورت عدم رعایت این موارد قبل از پوشیدن جوراب، درد بیمار تشدید می‌شود.

این فوق تخصص بیماری‌های جراحی عروق با اشاره به درمان‌های مداخله‌ای برای واریس، یادآور شد: درمان‌های مداخله‌ای شامل درمان‌های بسته نظیرRF، لیزر، درمان‌های تزریقی(اسکلتروتراپی) به صورت سرپایی و درمان‌های باز شامل جراحی بای پس و خارج کردن وریدهای واریس هستند.

کد خبر 5172924

منبع: مهر

کلیدواژه: عروق خونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عمل جراحی ویروس کرونا آمار کرونا واکسن کرونا سیما سادات لاری کووید 19 سفرهای نوروزی حوادث چهارشنبه سوری جراحی پلاستیک ستاد ملی مقابله با کرونا دیابت چشم پزشکی سرطان علیرضا رئیسی علیرضا زالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۶۰۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاروان ایران راهی سیبری شد؛ جدال غول‌های پاورلیفتینگ در کراسنویارسک

تیم ایران بعد از برگزاری مراسم بدرقه بامداد امروز راهی شهر کراسنویارسک در کشور روسیه شد.

به گزارش ایرنا، تیم ایران متشکل از ورزشکاران رشته‌های پرورش اندام، فیتنس چلنج، قویترین مردان و لیفت امروز تهران را به مقصد کشور روسیه و شهر کراسنویارسک ترک کرد.

اعضای تیم ایران رقابت خود را در مسابقات بین المللی "سیبرین پاور شو" روز جمعه آغاز می‌کنند و تا روز یکشنبه این رویداد ادامه خواهد داشت.

اسامی تیم اعزامی ایران به این رویداد به شرح زیر است:

قویترین مردان

رضا قیطاسی، عظیم دیانی، سجاد سلطانی نژاد، علی فاضلی، عبدالله قلیچ

پرورش اندام

بیلدینگ: کامبیز صمدی، رضا بیرانوند، وحید احدنو، مهدی جابری، بهمن میرزایی

فیزیک: فرید علیمردانی، فرشید قادری

فیزیک کلاسیک: یزدان رحمت آبادی، نامدار خزایی، اکبر شوقی، مهدی یارعلی

ماسکولار: علیرضا خوانساری

لیفت

مصطفی رنجبر، محمد رئیسی، عباد کهنسال، شهرام ساکی

فیتنس چلنج

مصطفی عزتی فرد، دانیال میرکریمی، امید کلجی، مهرداد حدادی، انصار مردانه

کادرفنی، سرپرستی و داوری

پرورش اندام: مرتضی اویسی(مربی)، علی ابراهیمیان(سرپرست)

قویترین مردان: بابک غضبانی(مربی)، علیرضا استادحاجی(سرپرست)، پیمان ماهری پور(داور)

لیفت: مجید نظرخانی(مربی)

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • این علامت‌ها خبر از بیماری آسم می‌دهد؟
  • کاروان ایران راهی سیبری شد؛ جدال غول‌های پاورلیفتینگ در کراسنویارسک
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • معجزه آب سیب‌زمینی برای سلامت کلیه و کبد
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال