Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@21:30:35 GMT

لیزر واریس پا؛ عوارض و مراقبت های بعد ازآن

تاریخ انتشار: ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۱۰۷۴۱

لیزر واریس پا؛ عوارض و مراقبت های بعد ازآن

شاید اولین روش درمانی برای واریس، بزرگ شدن و تغییر رنگ عروق در نتیجه تجمع خون در پا، معمولاً تغییر سبک زندگی و پوشیدن جوراب واریس است؛ اما ممکن است به فرایندهای پزشکی دیگری نیز نیاز پیدا کنید. اگر با مشکلات زیر در نتیجه واریس مواجه شوید، احتمالاً با توصیه پزشک مبنی بر روش های درمانی مختلف مواجه خواهید شد:

درد شدید مشکلات پوستی لخته های خونی

کدام روش برای من مناسب است؟

شما و پزشکتان چطور بهترین روش را برای مشکلتان انتخاب می کنید؟ باید پارامترهای مختلفی را در تصمیم گیری خود بسنجید که از جمله آنها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سن بیمار و وضعیت کلی سلامت او شدت بیماری واریس دلیل بیماری واریس نشانه های بیماری نتیجه به کارگیری روشهای مختلف بر روی شما اهداف و نظرات بیمار درباره وضعیت خود انتظارات پزشک از آینده روش‌های درمانی به کار گرفته شده روی بیمار درمان واریس به کمک لیزر

لیزر یک اشعه تابشی پر انرژی است که می‌توان از آن برای درمان واریس استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درمان واریس به کمک لیزر به این شکل اجرا خواهد شد که انرژی تابیده شده باعث آسیب به رگ و تبدیل آن به یک بافت زخم می‌شود. این بافت زخم باعث بسته شدن رگ و انسداد جریان خون در آن و از بین رفتن رگ می شود؛ رگ بعد از یک یا دو سال ناپدید می شود.

درمان ساده واریس به کمک لیزر

فرایند ساده درمان واریس به کمک لیزر از روی پوست انجام میشود؛ به کمک این روش میتوان عروق عنکبوتی و رگهای واریسی ریز که در نزدیکی سطح پوست قرار دارند را درمان کرد. معمولاً به بیش از یک جلسه لیزر درمانی نیاز است؛ فاصله زمانی میان جلسات لیزر درمانی اصولاً بر اساس نظر پزشک و بین ۶ تا ۱۲ هفته خواهد بود. اگر از جریان خونی ضعیفی برخوردار بودید که تامین خون این رگهای ریز را با مشکل مواجه می کرد، ابتدا باید رگ های بزرگتر که عامل تغذیه رگ های کوچک به شمار می روند را توسط جراحی لیزر درون وریدی یا امواج صوتی و حتی اسکلروتراپی تحت درمان قرار داد.

ابلیشن درون وریدی توسط لیزر

روش درمانی ابلیشن درون وریدی توسط لیزر برای رگهای واریسی پا مفید است. یک لیزر به شکل یک سیم منعطف (یک لوله ریز) وارد رگ می شود و همزمان پزشک به کمک امواج مافوق صوت داپلر، تصویر زنده ورود دستگاه لیزر به درون رگ را مشاهده میکند. استفاده از لیزر برای درمان واریس در مقایسه با فرایند بستن عروق درد کمتر و دوره ریکاوری کوتاه تری دارد. برای درمان واریس به کمک لیزر تنها از آرام بخش یا ماده بی حسی موضعی استفاده می شود، در حالیکه در جراحی بستن عروق، بیمار تحت بیهوشی کامل قرار می گیرد.

چرا لیزردرمانی؟

لیزر رگهای واریسی برای عروق عنکبوتی و رگهای واریسی ریز انجام می شود. گاهی اوقات این روش درمانی به عنوان یک فرایند ثانویه بعد از انجام درمان رگهای واریسی بزرگتر توسط جراحی، لیزر درون وریدی، درمان توسط امواج صوتی یا اسکلروتراپی در نظر گرفته می شود.

روش درمانی لیزر درون وریدی به جای استفاده از جراحی، برای بستن رگ های واریسی بزرگتر استفاده می شود.

باید چه انتظاری داشت؟

بعد از انجام فرآیند قادر خواهید بود راه بروید و دوره ریکاوری هم معمولاً کوتاه است. بعد از یک جلسه ساده لیزر درمانی می‌توانید به فعالیتهای معمول روزانه خود باز گردید. بعد از جلسه لیزر درون وریدی رگ های واریسی باید حداقل به مدت یک هفته یا کمی بیشتر از جوراب واریس استفاده کنید. پزشک بعد از این زمان، برای اطمینان از بسته شدن رگهای واریسی از امواج صوتی داپلر استفاده خواهد کرد.

کارایی این روش چقدر است؟

درمان واریس با لیزر ساده: این نوع لیزر درمانی در طول ۲۰ سال گذشته به روشی ایمن و موثر در درمان واریس تبدیل شده است.

لیزر درون وریدی رگهای واریسی: روش درمان لیزر درون وریدی، تقریباً ۹۴ درصد رگهای واریسی را از بین میبرد و تنها در ۶ درصد مواقع با موفقیت همراه نیست.

اگر لیزر درون وریدی نتواند رگ بیمار را ببندد احتمال دارد به یک درمان ثانویه نیاز پیدا کنید. با توجه به گزینه های در دسترس در محل زندگیتان می توانید از میان گزینه هایی مثل اسکلروتراپی یا امواج مافوق صوت نیز روش درمانی خود را انتخاب کنید. همچنین در بعضی از مواقع، جراحی عروق واریسی پیشنهاد می شود؛ برای آنکه احتمال موفقیت به بالاترین حد خود برسد حتماً به پزشکی مراجعه کنید که تجربه زیادی در زمینه ابلیشن درون وریدی به کمک لیزر داشته باشد.

دوره ریکاوری

دلیل ساده تر بودن مراقبت های بعد از لیزر رگهای واریسی، مربوط به دوره ریکاوری آن است. در تنها چند هفته بعد از درمان واریس به کمک لیزر به ریکاوری کامل دست خواهید یافت. درمان واریس به کمک لیزر طی چند جلسه و به صورت سرپایی انجام خواهد شد و نیازی به بستری شدن در بیمارستان نخواهد بود. هرجلسه لیزر رگهای واریسی، حتی اگر هر دو پای بیمار درگیر شده باشد، کمتر از یک ساعت طول می کشد.

مراقبت های بعد از درمان

ممکن است پایتان را با بانداژ و پانسمان کشی بپوشاند و این بانداژ باید تا یک یا دو روز بعد از درمان در سر جای خود بماند. می‌توانید در زمان خوابیدن یا حمام کردن آن را باز کنید و الان که بحث حمام کردن پیش آمد باید بگوییم که دمای آب نباید خیلی بالا باشد. بهترین بخش پیشرفت‌های اخیر فناوری لیزر، عوارض جانبی موقتی و حداقلی آن است. بیمار بهتر است که ادامه روز بعد از درمان را به استراحت بپردازد؛ ممکن است با احساس سوزش در ناحیه درمان مواجه شوید، اما چیزی بیشتر از یک سوزش خفیف نخواهد بود. اگر درد ناشی از لیزر رگهای واریسی کمی بیشتر از حد انتظار بود، می توانید از مسکن استفاده کنید. شاید غیرمنطقی به نظر برسد اما انجام تمرینات ورزشی ملایم و سبک برای تمامی بیمارانی که در دوره ریکاوری بعد از درمان رگهای واریسی قرار دارند، توصیه می شود. این به آن دلیل است که عدم فعالیت، احتمال شکل گیری لخته های خونی و به خطر انداختن سلامت بیمار را بالا می برد. همچنین از نشستن و ایستادن طولانی مدت خودداری کنید، اما پیاده روی‌های کوتاه می‌تواند به گردش جریان خون کمک کند. از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب، بعد از فرایند درمان رگهای واریسی خودداری کنید و یا حداقل این موضوع را محدود کرده و در زمان حضور در معرض آفتاب از کرم ضد آفتاب استفاده کنید؛ تا چند روز از رانندگی کردن خودداری کنید.

عوارض جانبی لیزر رگ های واریسی

از عوارض جانبی احتمالی لیزر رگهای واریسی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

سوختگی پوست تغییر رنگ پوست احساس سوزش یا درد در دوره ریکاوری که ناشی از آسیب عصبی است (که البته در مقایسه با جراحی بستن عروق بسیار کمتر است) لخته‌های خونی کوچک یا بزرگ در رگ یا در یک ورید عمیق (که این مورد نیز در مقایسه با جراحی بستن عروق کمتر رخ می دهد)

هرچه تجربه پزشک در استفاده از لیزر بیشتر باشد، احتمال اینکه در معرض خطر قرار بگیرید، کمتر خواهد بود. با پزشکتان درباره وقوع این عوارض جانبی در بیماران دیگرش صحبت کنید.

کد خبر 1622572

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دوره ریکاوری بعد از درمان لیزر درمانی عوارض جانبی روش درمانی روش درمان بستن عروق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۰۷۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رفعتی نوایی ظهر امروز دوشنبه در گفت‌وگویی رسانه‌ای بیان کرد: با توجه به نیاز روز افزون استان خوزستان به منظور درمان نوزادانی که دچار بیماری و نیازمند بستری در بخش نوزادان هستند، بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان تحت عنوان ان‌آی‌سی‌یو (NICU) در بیمارستان طالقانی اهواز راه‌اندازی شد.

وی ادامه داد: بخش یادشده با برخورداری از ۱۲ تخت NICU، ۱۸ تخت نوزادان و همچنین با بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین تجهیزات و حضور پزشکان متخصص، فوق تخصص و اعضای هیأت علمی دانشگاه، در یک فضای فیزیکی بسیار مناسب راه‌اندازی شده است.

رفعتی اظهار کرد: با راه‌اندازی بخش مذکور، بار مراجعات به سایر مراکز ارائه‌دهنده خدمات به نوزادان کاهش خواهد یافت که خدمتی دیگر در راستای ارائه مطلوب خدمات درمانی به مردم استان خوزستان است.

کد خبر 6098242

دیگر خبرها

  • آمریکا با کدام تسلیحات لیزری به جنگ پهپادها می‌رود؟
  • افزایش سلامت دهان و دندان در دوران بارداری
  • معجزه آب سیب‌زمینی برای سلامت کلیه و کبد
  • ضرورت مراقبت پیوسته از زیرساخت‌های صنعت گاز
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • بهترین کلینیک‌ های لیزر موهای زائد آقایان در تهران
  • راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز
  • آشنایی با روش‌های درمان زخم بستر در منزل
  • پردرآمد مثل فدراسیون فوتبال!
  • از ایمپلنت دندان چه می‌دانید؟ افرادی که دندان کشیده شده دارند بخوانند!