Web Analytics Made Easy - Statcounter

رگ‌های واریسی زمانی ایجاد می ‌شوند که سیاهرگ‌ها متورم و بزرگ شود. برخی بیماران در نتیجه ابتلا به واریس دچار درد و ناراحتی می‌شوند. درمان‌های خانگی گوناگونی برای بهبود ظاهر رگ‌های واریسی و کاهش درد واریس وجود دارد.

رگ‌های واریسی زمانی ایجاد می ‌شوند که سیاهرگ‌ها متورم و بزرگ شود. برخی بیماران در نتیجه ابتلا به واریس دچار درد و ناراحتی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درمان‌های خانگی گوناگونی برای بهبود ظاهر رگ‌های واریسی و کاهش درد واریس وجود دارد.

تقریباً 20% بزرگسالان در طول عمرشان دچار واریس می‌شوند. اگرچه چند درمان پزشکی برای واریس وجود دارد، ممکن است برخی بیماران ترجیح بدهند درمان‌های طبیعی خانگی را برای تسکین علائم امتحان کنند.

در این مقاله روش‌ هایی طبیعی را برای درمان واریس در خانه برایتان توضیح می ‌دهیم و اثربخشی درمان‌های طبیعی را با دیگر درمان های واریس مقایسه می‌کنیم.

واریس پا چیست و چگونه ایجاد می‌ شود؟

واریس پا زمانی ایجاد می‌ شود که دریچه‌ های کوچک وریدها ضعیف شوند. این دریچه‌ها معمولاً اجازه نمی‌دهند که خون در سیاهرگ‌ها رو به عقب برگردد، اما وقتی دریچه‌ های سیاهرگی آسیب می‌بینند، خون در رگ جمع می ‌شود؛ درنتیجه رگ متورم می‌ شود و پیچ می ‌خورد و کاملاً مشخص می ‌شود.

رگ‌های واریسی به دلیل رنگ آبی تیره یا بنفششان نمایان و مشخص می‌شوند و غالباً برجسته می‌شوند و از زیر پوست به چشم می‌خورند.

علائم دیگر واریس پا عبارت است از:

احساس سوزش یا نبض زدن پاهااحساس ناراحتی، سنگینی یا درد در پاهاگرفتگی عضلات که شب‌ها شدیدتر هم می‌شودورم کردن مچ و پایین پا؛خارش یا خشکی پوست روی رگ‌های واریسی، همچنین پوست به تدریج نازک‌تر می‌شود.درمان‌های خانگی واریس

امتحان کردن درمان‌های خانگی زیر به مدیریت واریس و بهبود علائمش کمک می‌کند.

ورزش

ورزش منظم گردش خون را در پاها بهبود می‌دهد و به جریان یافتن خون جمع‌شده در رگ‌های واریسی کمک می‌کند. همچنین ورزش برای پایین آوردن فشار خون نیز مفید است که یکی دیگر از عامل‌های ابتلا به واریس به شمار می‌آید.

ورزش‌های کم‌برخورد باعث می‌شود عضلات ساق پا بدون تحمل فشار و تنش شدید به کار بیفتند. ورزش‌های کم‌برخورد و مفید برای درمان واریس عبارت است از:

شناپیاده‌رویدوچرخه‌سوارییوگاجوراب واریس

جوراب واریس را می‌توانید از اکثر داروخانه‌ها تهیه کنید. این جوراب با فشار آوردن به پاها باعث می‌شود عضلات و سیاهرگ‌ها خون را به قلب برگردانند و به‌این‌ترتیب به بهبود واریس کمک می‌کند.

نتایج مطالعه‌ای که در سال 2018 انجام شد، حکایت از آن دارد که یک هفته پوشیدن جوراب واریس با بلندی تا زانو و فشار 18 ـ 21 میلی‌متر جیوه درد ناشی از واریس را کاهش می‌دهد.

جوراب واریس را می‌توانید از داروخانه‌ها یا فروشگاه‌های اینترنتی بخرید.

عصاره‌ های گیاهی

نتایج یک مطالعه مروری که در سال 2006 انجام شد، بیانگر مفید بودن عصاره شاه بلوط هندی، اسکولوس هیپوکاستانوم ال.، برای کاهش درد، سنگینی و خارش پای بیماران مبتلا به نارسایی وریدی مزمن است که یکی از دلایل اصلی ابتلا به واریس به شمار می‌آید.

مطالعه مروری انجام‌شده در سال 2012 نشان می‌دهد که عصاره کاج، پینوس ماریتیما، و کوله خاس، روسکوس آکولیتوس، ورم یا ادم پا را کم می‌کند که غالباً یکی از عوارض واریس است.

عصاره‌های گیاهان و روغن‌های ضروری را باید قبل از استعمال موضعی در روغن‌های حامل رقیق کنید یا برای رایحه‌درمانی داخل اسپری بریزید.

تغییر رژیم غذایی

مصرف بعضی خوراکی‌ها سلامت عروقی را بهبود می‌دهد. در این بخش با غذاهای مفید برای واریس آشنا می‌شوید.

مواد غذایی حاوی فیبر

دریافت فیبر از رژیم غذایی به عملکرد روده‌های سالم کمک می‌کند. مصرف فیبر، به‌ویژه در صورت ابتلا به یبوست بسیار مهم است. تقلایی که برای دفع می‌کنید، فشار شدیدی را داخل شکم ایجاد می‌کند که آسیب دریچه‌های وریدی را بیشتر می‌کند.

غذاهای زیر سرشار از فیبراند و می‌توانید آنها را برای کمک به بهبود واریس به برنامه غذایی‌تان اضافه کنید:

غلات کامل سبوس‌دارگندمجو دوسرآجیلبذر کتاننخودفرنگیلوبیاانجیرآلوآووکادوگوجه فرنگیبروکلیهویجکنگر فرنگیگل کلمپیازسیب‌زمینی شیرینمواد غذایی حاوی پتاسیم

کمبود پتاسیم باعث احتباس آب می‌شود. در نتیجۀ احتباس آب حجم خون در بدن افزایش می‌باید و فشار بیشتری به دریچه‌های وریدی وارد می‌شود.   

غذاهای زیر سرشار از پتاسیم‌اند و مصرفشان به بیماران مبتلا به واریس توصیه می‌شود:

مواد غذایی حاوی پتاسیم

کمبود پتاسیم باعث احتباس آب می‌شود. در نتیجۀ احتباس آب حجم خون در بدن افزایش می‌باید و فشار بیشتری به دریچه‌های وریدی وارد می‌شود.   

غذاهای زیر سرشار از پتاسیم‌اند و مصرفشان به بیماران مبتلا به واریس توصیه می‌شود:

ماستبادامپستهسالمونماهی تنمرغلوبیا سفیدعدسخرماپرتقالکدو حلواییسیب‌زمینیسبزیجات سبزبرگبرگ چغندرمواد غذایی حاوی فلاونوئیدها

فلاونوئیدها برای درمان مشکلات قلبی ـ عروقی مفیداند. این مواد گردش خون را بهبود می‌دهند، فشار خون شریانی را کم می‌کنند و رگ‌های خونی را شل می‌کنند.

فلاونوئیدهای زیستی به وفور در مواد غذایی زیر وجود دارند:

پیازسیرفلفل دلمه‌اسفناجبروکلیکاکائوانگورمرکباتبلوبریتوت‌فرنگیگیلاس سیببالا گذاشتن پاها

بالا گذاشتن پاها ـ در حالت ایده‌آل تا سطح قلب یا بالاتر ـ به بهبود گردش خون کمک می‌کند و فشار داخل عروق پا را کمتر می‌کند. همچنین نیروی جاذبه باعث می‌شود خون به راحتی به سمت قلب جریان پیدا کند. اگر قرار است مانند زمان کار کردن یا استراحت مدتی طولانی بنشینید، سعی کنید پاها را بالا بگذارید.

ماساژ

ماساژ ملایم ناحیه‌های واریسی کمک می‌کند تا خون در سیاهرگ‌ها جریان پیدا کند. ماساژ دادن با مرطوب‌کننده‌ها یا روغن‌های مخصوص ماساژ اثربخشی این روش را به حداکثر می‌رساند. مراقب باشید که فشار مستقیم به رگ‌ها وارد نکنید، چون فشار ممکن است به بافت‌های ضعیف و آسیب‌پذیر صدمه بزند.

بی‌حرکت نمانید.

مدت طولانی بی‌حرکت ننشینید. اگر مجبورید هنگام کار کردن ساعت‌ها بنشینید، سعی کنید هر چند وقت یک‌بار بلند شوید، کمی راه بروید یا موقعیتتان را تغییر بدهید تا خون به خوبی جریان پیدا کند.

آیا روش‌ های خانگی برای درمان واریس مفیدند؟

عارضه‌هایی مانند رگ‌های واریسی یا عنکبوتی و نارسایی وریدی مزمن در اثر ناهنجاری یا بیماری رگ‌ها بروز می‌یابند و علائمی مانند ورم، خارش، درد یا ناراحتی را تولید می‌کنند. درمان‌های خانگی مفیدی برای کاهش درد واریس و بهبود ظاهر رگ‌های واریسی وجود دارد.

درمان خانگی از تشدید وضعیت رگ‌های واریسی ایجادشده جلوگیری می‌کند و تشکیل رگ‌های واریسی جدید را به تأخیر می‌اندازد. البته درمان‌های خانگی نمی‌تواند مشکلات عروقی زمینه‌ای را اصلاح کند و صرفاً علائم را موقتاً کاهش می‌دهد. اگر علائم دردناک باشد و تسکین حاصل از درمان‌های خانگی کافی نباشد، درمان‌های پزشکی واریس پیشنهاد می‌شود.

درمان‌های پزشکی واریس

اگر درمان‌های خانگی واریس نتیجه‌ رضایت‌بخشی به دست ندهد یا موجب ناراحتی بیشتر بیمار شود، از درمان‌های پزشکی برای برطرف کردن مشکل واریس بهره گرفته می‌شود. متخصص واریس روش‌های زیر را برای درمان واریس توصیه می‌کند.

ابلیشن رادیوفرکوئنسی

دیواره رگ واریسی در ابلیشن رادیوفرکوئنسی با استفاده از انرژی رادیوفرکانس گرم می‌شود. پزشک برای آن‌که به رگ دسترسی پیدا کند، ابتدا برش کوچکی را دقیقاً بالا یا پایین زانو ایجاد می‌کند.

لوله باریکی به نام کاتتر را با توجه به تصاویر سونوگرافی به سمت رگ واریسی هدایت می‌کند. سپس پروبی را داخل کاتتر قرار می‌دهد که انرژی رادیوفرکوئنسی از خود ساطع می‌کند. انرژی رادیوفرکانس رگ را گرم می‌کند تا جایی که دیواره‌های رگ روی هم می‌افتد و رگ بسته می‌شود. وقتی رگ بسته شد، خون به‌طور طبیعی به سمت یکی از رگ‌های سالم هدایت می‌شود.

لیزردرمانی درون‌ رگی

لیزردرمانی درون‌رگی نیز مانند ابلیشن رادیوفرکوئنسی مستلزم وارد کردن کاتتر درون رگ است و در این روش نیز  پزشک از سونوگرافی برای قرار دادن کاتتر در موقعیت مناسب استفاده می‌کند. فیبر لیزر ظریفی را وارد کاتتر می‌کند و آن را بالای رگ واریسی قرار می‌دهد. لیزر انفجارهای انرژی کوچکی را تولید می‌کند که موجب گرم شدن و بسته شدن رگ می‌شود. لیزر را به آهستگی و با توجه به تصاویر سونوگرافی در امتداد رگ حرکت می‌دهد تا کل رگ بسته شود.

فوم اسکلروتراپی تحت هدایت سونوگرافی

اگر ابلیشن اندوترمال مناسب نباشد، درمان دیگری به نام اسکلروتراپی پیشنهاد می‌شود. در درمان اسکلروتراپی فوم مخصوصی درون رگ‌ها تزریق می‌شود. فوم رگ واریسی را زخم و دیواره‌ها را تخریب می‌کند و درنتیجه رگ را می‌بندد. چنانچه سابقه ابتلا به ترومبوز وریدهای عمقی را داشته باشید، اسکلروتراپی توصیه نمی‌شود.

محتوای این مطلب تبلیغاتی است و توسط سفارش‌دهنده، تهیه و تنظیم شده است

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تغذیه درمان رژیم غذایی سلامت مرکبات برای درمان واریس درمان های خانگی مواد غذایی حاوی ابتلا به واریس رگ های واریسی احتباس آب رگ واریسی سیاهرگ ها دریچه ها کاهش درد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۴۷۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طب ایرانی می تواند در پیشگیری و درمان چاره ساز باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، نفیسه حسینی یکتا گفت: برگزاری این کنگره می‌تواند نقش معرفی طب ایرانی به نظام سلامت را داشته باشد و جایگاه آن را ارتقا دهد.

وی با اشاره به اینکه هدف از برگزاری این کنگره ایجاد فضا برای تبادل نظر میان متخصصان این رشته است، ادامه داد: این کنگره که قرار است از نهم تا یازدهم خرداد ماه برگزار شود می‌تواند بستر مناسبی برای ایجاد تبادل یافته‌های علمی میان متخصصان، اساتید و صاحب نظران این رشته باشد و حضور کارشناسان این رشته در این کنگره می‌تواند بار علمی آن را بالا ببرد.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، بر این باور است که طب ایرانی ظرفیت بالایی برای حوزه بهداشت و درمان دارد و می‌تواند در حوزه پیشگیری و درمان بسیار چاره ساز باشد و برگزاری این کنگره می‌تواند اثرات مثبتی در شناساندن این طب به مردم و جامعه بهداشت و درمان کشور داشته باشد.

وی به این موضوع اشاره می‌کند که طب ایرانی ظرفیت‌های بالایی در حوزه پژوهش و تولید علم دارد و با حمایت‌های بیشتر، قطعاً شاهد موفقیت‌های بیشتری در این عرصه خواهیم بود.

حسینی یکتا بر این باور است که توسعه آموزش و پژوهش طب ایرانی در پیکره سیستم آموزشی کشور در کنار پرورش نیروهای متعهد و علاقه مند موجب می‌شود که امکان سو استفاده از این مکتب، کاهش یافته و نیروهای انسانی لازم نیز برای انجام تحقیقات اساسی در این مسیر پرورش یابند.

وی به محورهای اصلی این کنگره اشاره کرده و توضیح داد: پزشکی مبتنی بر سبک زندگی، طب پیشگیری و فرد محور، غذا، تغذیه، غذاداروها و آشپزی طبی، فرآورده‌های سنتی، گیاهی و طبیعی، ماساژ و تکنیک‌های دستی، هوش مصنوعی و توسعه طب ایرانی، پزشکی سامانه‌ها و پزشکی یکپارچه از مواردی است که در این کنگره مطرح می‌شود.

حسینی یکتا گفت: حضور در این کنگره امتیاز بازآموزی دارد علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در این کنگره می‌توانند به وب سایت itmcongress.ir مراجعه کنند.

کد خبر 6099122 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • درمان خانگی گل مژه از نگاه طب سنتی (فیلم)
  • فرهنگ سازی در سبک زندگی و تغذیه سالم نیاز ضروری امروز است
  • نگران فراگیری تک فرزندی هستیم/ دیابت و فشار خون؛ تهدیدی برای گیلان
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • کلمه «سرطان» از کجا آمده است؟/ چرا به سرطان «سرطان» می گویند؟
  • بهره‌برداری یک هزار تخت بیمارستانی جدید در هرمزگان
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • طب ایرانی می تواند در پیشگیری و درمان چاره ساز باشد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد